Tunnus tai logo näkyy yleensä kaikessa organisaation tai yrityksen viestinnässä. Se on yrityksen ulkoisen olemuksen peruspilari.
Brändäyksellä ja ihan jo tunnuksella luodaan yritykselle omaa visuaalista identiteettiä ja statusta. Luodaan ikään kuin yrityksestä kuvitteellinen ihminen, persoona. Kartoitetaan sen arvot, osaaminen, tavoitteet, lupaukset, ulkoinen olemus ja habitus. Logoa suunnitellessa tämä kaikki yritetään saada mahdollisen yksinkertaiseen muotoon oivallisella ja nerokkaalla tavalla. Hyvä liikemerkki porautuu ihmisten mieliin, sen muistaa ja tunnistaa. Muistettavuutta parantaa, jos logon taustalla on tarina, jonka voi avata ja kertoa eteenpäin. Logo on yksi markkinoinnin osa, jolla tähdätään myyntiin ja sen kasvattamiseen. Se viestii toivottuja asioita, lisää yrityksen tunnistettavuutta ja auttaa erottumaan kilpailijoista. Logo ei tosin ole ainoa asia, mutta sen olemassaololla on tärkeä osa brändin rakennusta.
Logon suunnittelussa tulee ottaa huomioon moni asia. On mietittävä tarkkaan, mitä ja miten merkityksiä halutaan tuoda esille. Liikaa informaatiota ja yksityiskohtia kannattaa varoa. Logon on toimittava sekä isokokoisena että pienikokoisenakin. Sen on sovelluttava eri käyttötarkoituksiin. Nettiin julkaistaville ja painoon meneville on tehtävä esimerkiksi omat värimäärittelyt ja tallennusmuodot. Yleensä logosta tarvitaan useita versioita, esimerkiksi värillinen, mustavalkoinen sekä negatiivi. Moni ei tule ajatelleeksi, että lopullisen yksinkertaiselta näyttävän tuotoksen takana voi olla suurikin suunnittelu-, ideointi- ja kartoitustyö. On valittava mm. värit ja typografia, huomioida kunkin kirjasintyypin tekijänoikeudet puhumattakaan itse kuvallisen tunnuksen ideasta ja toteutuksesta. Ennen konkreettisesti näkyvää työnjälkeä suunnittelussa tulisi ymmärtää ja perehtyä yrityksen toimintaan, toimialaan, kilpailutilanteeseen ja kohderyhmään. Asiakkaan ymmärtämisen lisäksi on tutustuttava, miten kilpailijat tuovat itseään esille, löytää ja luoda uusi lähestymistapa tuoda palvelua tai tuotetta markkinoille.
Onnistunut logon suunnittelu- ja ideointiprosessi vaatii yleensä paljon luovaa ajattelutyötä ja eri työnvaiheita. Syntyneen idean toteutus johtaa yleensä useampiin muutoksiin ja työstöön. Lopullinen toteutus voi olla selkeä ja yksinkertainen kiteytys alkuperäisestä visiosta, mutta muotoutuakseen siihen muotoon on ensin käytävä läpi monivaiheinenkin suunnittelutyö.
Pyydä tarjous logosta täältä.